HTML

2000 km a monszunban egy autoriksaval

Mumbai Xpress Rali 2007
Chennai - Mumbai, 2000 km a monszunban egy hosszútávú közlekedésre teljesen alkalmatlan járművel. Egy szédületes verseny klinikai eseteknek.

Friss topikok

  • M3 János: Ilyen tökéletes kötözésnél természetes, hogy testheveder nélkül dolgoznak a magasban :-) m3road.ad... (2010.03.28. 22:35) indiai építkezés
  • pici: irj mert csak ismerkedni szeretnek (2007.12.04. 17:25) rovid bejelentkezes
  • siposakos: minimal progressziv (2007.08.16. 15:56) indiai loveparade
  • kacsa!: pont azt akartam mondani én is, st. pauli-s póló odab@sz :D Weltpokalsiegerbesieger! (2007.08.12. 22:19) chennai hangja
  • Shaktiman: de jo neked. utszelen lehet csajozni? akos, keressel majd MSN-en. Csinalj klippeket is. (2007.08.09. 11:54) riksafutam - 2. nap

riksafutan a monszunban - 1. nap

2007.08.07. 17:34 :: siposakos

az egesz botranyosan indult. a madras race track-ne tartott hivatalos fogadas utan par atomreszeg angol leszallt a buszrol, es csatlakozni akart egy "street partyhoz". csak ok neztek street partynak, valami vallasi felvonulas volt. a rendorok gumibottal vertek el oket. ejjel kesobb egy pertarda robbant fel egy hotelszobaban. ez megalapozta a hangulatot...
kb. 3 ora alvas utan felsorakozott a csapat. vannak jo arcok. 3 fiatal srac Londonbol Mumbai Vice neven, a sofor mindig egyenruhaban.


A Bultz testverek South Carolinabol. Az idosebb Jay (atotorney, mediator and negotiator van a kartyajan) ugy nez ki es beszel, mint a kikepzo ormesterek a vietnamos filmekbol. A fiatalabb mint egy CIA ugynok. A csapat neve eredetileg iRickshaw lett volna, de atfujattak feketere Voodoo Cadillacre valtoztattak. itt meg regi a riksa lathato.  

2 masik angol srac szmokingban vag neki a tavnak. az egyik srac azt irta be a korabbi kalandok koze, h Liverpoolban elt.

itt van par melyi fomufti, az egyik egy felnagyitott jatekautoval jar.

megnyitok utan elindultak a riksak. az egyik kemeny 50 meter utan belerohant a starthellyel szemben levo falba. kemeny. szerzek majd kepet, en sajnos nem lattam.

kivel menjek? legjobb, ha rogton belvetetem magam a melyvizbe. semmi nyugger tempo. Oz baratom fotosa csak Bangloreban csatlakozik hozzank. Megkert, h uljek be. Oz tavaly is volt a riksaralin. Elmebeteg. Neki van a legkomolyabb gepe. 4 utemu, tuningolt riksa. v benne dvd, massziv hangfalak, neonfeny, diszkofenyek, zebramintas ulesek  es egy felragasztott pimpmaster bot. nana, h ezzel kell menni elso nap.

kiverekedtuk magunkat chennaibol. egesz nyugodt volt a vasarnapi forgalom. ez azt jelenti, hogy a harom savban csak negy jarmu halad, es nem 2 perc alatt suketulsz meg a dudalastol, hanem 5 perc alatt. oz mar tavaly is nyomta, rutinosan vezet. nem latszik rajta, h csak 2 orat aludt, rutinosan kerulgeti ki a sav szelen szembejovo riksakat es az uton koborlo teheneket.

ahogy kiertunk chennaibol, leallt a gep. kinyitottuk a motorhaztetot. talaltunk benne egy lefolyocsovet.

aztan rajottunk, mi a baj. elfogyott a benga. oz ezek szerint megiscsak masnapos. meg en is. oz elmegy benzinert, en vigyazok a cuccra. odajon kb 70 tamil gyerek es elkezd nezni. mutogatom nekik az extrakat. kerik, h kapcsolajam be a dvd-t. sajnos nem tudom elmondani tamilul, h nem akarjuk a benga utan az aksit is bebukni. bekapcsolom a diszkofenyeket, az masik taprol megy. erre megnyugszanak. oz jon a bengaval es irany tovabb.

elerjuk a Madras Race Tracket. Oz kiall a Furry Freak Brotheressel egy korre. A FFB 2 gyakorolo angol elmebeteg, jelenleg Phuketben stresszelik magukat. Pankrator maszkban nyomjak. Ok csempesztek be a petardakat. a verseny utan viszonylag nyugodtan haladunk a celunk, Vellore fele. az FFB-nek kiesik az autopalya kozepen a jobb hatso kereke, tok profin elkerulik az utkozest es a borulast.

kb 3 centivel megyunk el egy terepszinu tehen mellett, aki az ut kellos kozepen baktatott szemben a forgalommal. Vellore elott megallunk kajalni egy helyen. egyfele kaja van, csipos rizs, egesz jo. nincs 100 ft egy adag.

kaja utan bee'r minket az FFB, megy a folyamatos allatkodas vellore-ig. perszse, h elmegyunk a lehajto mellett. talalunk egy szervizutat, ahol megint nyonjuk ezerrel. eppen a mumbai vice-ot hajtottuk, amikor hirtelen sinek kerultek az utunkba. a mumbai vice keson vette eszre, felborultak. semmi bajuk nem lett.

 

megkeressuk a hotel, becsekkelunk a hotel, es stilszeruen elkezd zuhogni a monszuneso.
este a helyi rotary klub fogad minket, gyerekek tancolnak meg porognek a fejukon. kaja. nincs net. sot, az aram is elmegy. esik. alvas.

 

 

5 komment

Címkék: rali india riksa tamil chennai madras

A bejegyzés trackback címe:

https://riksafutam.blog.hu/api/trackback/id/tr3134616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.08.07. 18:56:41

jovore be kene nezni. de enfielddel is lehet vajon indulni?

riksafutam 2007.08.07. 19:53:28

tavaly lehetett. sztem lehet jovore is. kov. futam chennai-kanyakumari, 2008. dec. ha nem lesz addig nagy botrany... :-)

mot 2007.08.07. 23:35:36

enfielddel mennek en is. ezek a riksak konnyen borulnak:-)

kreszta 2007.08.07. 23:48:47

Mar iden sem lehetett Enfielddel. Kicsit veszelyes, ez tavaly kiderult. Ellenben van/lesz touring kategoria, tehat kocsival is le lehet huzni a tavot, de persze az koran sem annyira izgi...

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.08.09. 08:34:39

hat nehany ev motoros tapasztalataval az riksat veszelyesebbenk tartom mint az enfieldet :)
süti beállítások módosítása