HTML

2000 km a monszunban egy autoriksaval

Mumbai Xpress Rali 2007
Chennai - Mumbai, 2000 km a monszunban egy hosszútávú közlekedésre teljesen alkalmatlan járművel. Egy szédületes verseny klinikai eseteknek.

Friss topikok

  • M3 János: Ilyen tökéletes kötözésnél természetes, hogy testheveder nélkül dolgoznak a magasban :-) m3road.ad... (2010.03.28. 22:35) indiai építkezés
  • pici: irj mert csak ismerkedni szeretnek (2007.12.04. 17:25) rovid bejelentkezes
  • siposakos: minimal progressziv (2007.08.16. 15:56) indiai loveparade
  • kacsa!: pont azt akartam mondani én is, st. pauli-s póló odab@sz :D Weltpokalsiegerbesieger! (2007.08.12. 22:19) chennai hangja
  • Shaktiman: de jo neked. utszelen lehet csajozni? akos, keressel majd MSN-en. Csinalj klippeket is. (2007.08.09. 11:54) riksafutam - 2. nap

riksafutam - 3.nap

2007.08.12. 10:08 :: siposakos

a harmadik nap.
a duhongo angolokat otthagytam elozo este kettokor. addigra negy neoncso volt a szamlan, mert kitalaltak egy uj sportot: folyoso frizbi. terdelsz egy folyoson, es megprobalod kiloni a neoncsoveket. a masik szorakozasi lehetoseg a hotelben a forgozas. 12 ora riksazas utan nem koti le az embert. a bar bezar ejfelkor, a kornyeken nincs kocsma, olyasmit, h zene teljesen el lehet felejteni. lehet rinyalni, h hulye reszeg turistak, de az embernenk szorakozasra van szuksege egy kemeny nap utan.


ejszaka meg durrant egy pertarda,es kemeny 1.5 ora alavas utan irany hassan. nagy volt a para, mert allitolag Bangloreba nem lehet bemenni riksaval. rok jo. elndul a konvoj, elol van egy motoros, aki futyul, ha vki megprobal lelepni. paran igy is elvesztek, es siman kikeverdtek a varposbol.
banglore india IT kozpontja, itt an az infosys meg a tobbi gigaceg kozpontja. elvileg mi is az electric city mellett voltunk, a netkapcsolatot lasd a korabbi postban. a banglore hi-tech city kb. 4-5 rohadt nagy epulet. az egyik indiai nagy buszken mutatja, h lyuk van az egyik kozepen. wow. az epuletek korul nagy dzsindzsas, meg tehenek, meg nyomor. nem kell felni az indiai IT-tol, szerintem.
en az egyik dzsipbol kovetem, oket. az ok az, h el kell kisernem oket par iskolaba ajandekcsomkagot osztani. az indianarc eleg durvan jotekony rendezveny. az ut soran nem tom hany iskolanak kiosztunk kb 3.5 tonna iskolafuzetet. egy csomag 9 fuzetbol all. kockas (negyzetracsos, tudom), vonalas, szotar meg ilyenek. otthon magyarban siman korerohogne egy gyerek, ha 9 nyomorult fuzettel probalnad meg lejatszani a nagy jotekonyt. az indiai gyerekek egy resze igen szegeny, es nem telik nekik ilyesmire, orulnek.
az elso iskolaba jon Oz is. eredetileg vele akartam menni, csak elhagyruk egymadt. a gyerekek sorban ulnek a foldon az iskola udvaran. megjon  teherkocsi. osztunk.

megjonnek ozek. a riksaban nem mukdodik rendsen a hangfal, de azert vmi zene pocog. ozek leulnek a gyerekekkel szemben. kivancsi vagyok, mit mondtak otthon, amikor meglattak a lila pimp ruhaba oltozott masnapos angolt.

a musorrol lemaradunk, irany a kovetkezo iskola. talalkozas a dirivel. benezunk egy-ket osztalyba. csend, rend, fegyelem. good morning, sir. fuzetek mennek ki. tovabb. meg harom iskolban voltunk kb, nem sokra emlekszem. az alvashiany elegge kikezdte a szervezetem, az  iskolak kozott siman bealszom. kezet fogok kb. 500 gyerekkel es 40 tanarral. megprobalok beszedet tartani egy helyen, de visszarangatnak. eleneklem a my way elso par sorat egy osztalyban.

alvas a kocsiban. felkelek, mondom, h at szeretnek szallni egy riksaba. mondjak, h egy helyen meg kell maszniuk az embereknek a lepcsot, ott biztos lesz vki. megkerdezik, h nem akarom-e megnezni s templomot a hetgy tetejen. nem, nem akarom, megveszem a kepeslapot, es otthon mindnkinek azt mondom, h votam. de, mondjak, az jo lesz. ok elmennek hassanba, adjam oda nekik a fenykepezot, mert vmi sajtotajekoztatot kell fotozni. menjek utanuk egy riksaval. odaadom a gepet, es en barom, felmegyek. kb 600 lepcsofok, mezitlab. fent egy arc a templomot mutagatja, nem ertek semmit, pedig allitolag angolul. megjon az eso, elazok rendesen.felmaszok a hires szoborhoz. hat, nagy. egy pap aldast oszt, ami annyit tesz, h osszekeni a fejem es mormol valamit. tiszta rpg, spell 'bless', affects hit roll + 1 for 4 hours. megkerdezem a format, h jatszik-e rpg-t. nem erti. talakozom stu-val es hannaval londonbol, mondjak h elvisznek hassanba. a lepcson lefele menet talalkozom aravinddal, aki azt mondja, h siessek, mert mindenki ram var. mi van? lemegyek, veszek cigit. az arus a templomra valo tekintettel 2 rupiara  (10 fT) lenyul. nem szep dolog, Indiaban a cigi fix aras. raadassul flegmaskodik. elkezdek uvoltozni. kisebb tomeg verodik ossze. jonnek a tobbiek es elrangatnak.
hassanban kivetelesen egesz jo hotelunk van. illetve lenne, mert a csoport egy reszet, koztuk engem is egy patkanylyukba szallasoltak el. ledumalom a portassal, h cserelje vissza a szobat.van wifi, feltolok par anyagot. ejfelre bee'r mindenki. 2kor alvas.
amugy meglepoen hidefg van. mar banglore-ban is majdnem szarra fagytam. ki gondolta volna, h Indiaban augusztusban siman kell egy pulcsi?
siman olyab ido van, mint Eszak-Europaban. paras, nyirkos hideg es max 20 fok. ha napkozben veletenul kisut a nap, egy masodpaerc alatt felmegy a homerseklet 35 fokra. vicces.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riksafutam.blog.hu/api/trackback/id/tr26138000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása